Niš – periferija Toponice. Kažu, normalan je samo onaj ko za to ima potvrdu. Ko je ima? Samo onaj ko je izašao iz Toponice. Ostali šetaju gradom bez potvrde, možda jesu, možda nisu.

Čin milion i prvi

„Rasprava“ u Skupštini grada o „grejanju toplotnom energijom“. Na primedbu našeg člana da je „odluka o načinu proizvodnje i snabdevanja toplotnom energijom“ u suprotnosti sa Ustavom Republike Srbije gradski većnik Milošević daje stručno objašnjenje:

Da, to smo uradili jer su nam nedostajala pet dana!

Ustav Republike Srbije ili većnikovih 5 dana?

Čin milion i drugi

Na osnovu Zakona o javnim preduzećima komisija za izbor direktora je završila rad i dala rezultate Gradskom veću. Po zakonu, Gradsko veće je moralo da pripremi dokumente za prvog na listi, za svako preduzeće, i to prosledi Skupštini grada. Ali neki izabrani kandidati se nisu svideli Gradskom veću. Da li po Lombrozovoj teoriji (a taj Čezare Lombrozo je gradio na svoju „teoriju“, između ostalog, na osnovu fašističkih i rasitičkih „teorija“)  ili nekim drugim „metodom“ Gradsko veće odlučuje, „ovaj može, ovaj ne može, ovaj može, ovaj ne može…“. Ko šiša zakon. „Obrazloženje“ iz snova je dao sam gradonačelnik:

Je l’ mnogo strašno što je gradonačelnik predložio 2-3 kandidata? – zapitao je Bulatović za skupštinskom govornicom.

Ma kakvi gradonačelniče, kad za Vas ne važi Ustav što bi važio neki zakon? Vaša volja je više od božje zapovesti.

Čin milion i treći

Efikasno uništena Gorica razbacuje se milionima. Još 2013. godine je interni revizor rekao da Gorica ne može opstati na ovaj način. Danas je 2017. godina i još uvek je Gorica problem. Koliko to godina i novčanih miliona treba tako „divnom“ i „sposobnom“ rukovodstvu grada da reši problem koji je samo napravilo?

Doneta je odluka da Gorica uzme novi kredit od 10 miliona dinara. Direktor Gorice je dao vrlo „razumno“, daleko od pameti, objašnjenje:

Nekad se desi da krajem meseca ne možemo da planiramo naše prihode, oni zavise od mortaliteta u gradu. Ja ne mogu da planiram koliko će smrti biti u toku meseca, a to direktno zavisi od toga.

Neophodno je da Grad propiše koliko to Nišlija treba da rikne mesečno. I da neko organizovano pripomogne prilikom riknjavanja? Ukoliko dođe do podbačaja da se angažuju specijalne ekipe sa fantomkama i obezbede ostvarivanje norme Gorice. Možemo i malo da podignemo normu kako bi se u Gorici otvorila nova radna mesta za nezaposlene a preživele Nišlije.

LEAVE A REPLY

Vaš komentar
Unesite Vaše ime ovde

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.