Povodom poskupljenja grejanja od strane toplane objašnjenje je bilo „poskupeo gas“. I onda se toplana poziva na Uredbu Vlade Republike Srbije!!! Kakva bestidnost.

            Toplana se poziva samo na deo uredbe koji kaže da se varijabilna cena grejanja može promeniti ako dođe do promene cene energenata. A zaboravlja deo Uredbe o potrebnoj saglasnosti lokalne samouprave. Ne toga se nisu setili. Nisu se setili ni zakona o zaštiti potrošača koji nalaže da se kupci moraju obavestiti 30 dana pre promene cene.

            Još jednom se vidi da ni jedan zakon koji daje prava korisnicima grejanja ne važi.

            A kakav je odnos toplana prema zakonima govori „poslerevizioni“ izveštaj Državne revizorske institucije.

DRI je doneo zaključak da toplana TEŠKO KRŠI OBAVEZE DOBROG POSLOVANJA.

            O tome su obavestili i Ministarstvo i Agenciju za energetiku.

Ministarstvo je naložilo gradu da HITNO preispita sve odluke nadležnog organa grada Niša kojima je data saglasnost na cene toplotne energije za 2015/2016 i 2016/2017 grejnu sezonu i da ih grad o tome obvesti kao i merama koje su preduzete u vezi sa dostavljenim materijalom.

            Ministarstvo je to poslalo jula meseca a sada je decembar. „Hitno“ još traje! Dopis ministarstva gradu možete preuzeti OVDE.

            Da podsetimo sve građane Niša da je po proceni UPSS šteta koju je toplana pričinila korisnicima grejanja za tri godine oko 1 milijarde dinara!

            Sudski sporovi za nadoknadu štete su u toku.

LEAVE A REPLY

Vaš komentar
Unesite Vaše ime ovde

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.