U ovoj halabuci i pometnji, kojoj je izvor današnja vlast, zabrana jedne tribine, tamo u „utrašnjosti“ i nije neka naročita vest, a trebalo je da se razgovara o javnom preduzeću i o izveštaju o polovanju tog preduzeća, na osnovu izveštaja, javnog dokumenta, koji je sačinila državna ustanova

Zabrana javne reči je postala stalni manir ove vlasti. Takve zabrane, dakako, nisu od juče. Naša, tzv. moderna, istorija je bremenita njima. Bremenito je i ovo današnje, kobajagi, demokratsko vreme. Vreme u kome se svi politički akteri busaju u grudi „principijelnim zalaganjem“ za demokratiju, za slobodnu javnu reč.

Ovih dana se desilo slično. U ovoj halabuci i pometnji, kojoj je izvor današnja vlast, zabrana jedne tribine, tamo u „nutrašnjosti“ i nije neka naročita vest. Uredno zakazanu i najavljenu tribinu „Teško kršenje dobrog poslovanja“ Udruženog pokreta slobodnih stanara (UPSS) o poslovanju JKP „Gradska toplana“, Niš, koja je zakazana za 26. 2. 2019. u Regionalnom centru za profesionalnalni razoj zaposlenih u obrazovanju, Niš Regionalni centar je otkazao telefonskim pozivom orgamnizatoru tribine uveče, dan pred održavanja tribine. Na tribini bi se razgovaralo o Izveštaju Državne revizorske institucije poslovanju niške toplane za 2016. i o tzv. Posleodazovnom izveštaju DRI. Dakako, bilo bi razgovora i o drugim nalazima i analizama koje je sačinio UPSS.

Apsurd je da vlast može u „ime građana“ da kritikuje. Ali, građani ne mogu da u svoje ime javno razgovaraju o onome što vlast kritikuje u njihovo ime. Ovaj zamršeni čvor je sačinjen od javnog iskaza državnog organa, koji mora da bude, u stvari, tajnovit.

Uz to, korisnici daljinskog grejanja u Nišu su vrlo nezadovoljni politkom cena. Toplana je nekoliko puta povećavala cene, ne poštujući ni odredbe Zakona o zaštiti potrošača u kome je propisan način obaveštavanja kupaca o svakoj promeni cena, metodologije njenog izračunavanja… i to tako što še korisnima mora dostaviti odluka o tome najkasnije 30 dana unapred. Takvog obaveštenja nije bilo. 

Zabranjena je, prema tome, tribina na kojoj je trebalo da se razgovara o javnom preduzeću i o izveštaju o poslovanju tog preduzeća, na osnovu izveštaja, javnog dokumenta, koji je sačinila državna ustanova. Šta je, ovde, čudnovato? Državna ustanova,  je iznela niz analitičkih i kritičkih zaključaka na račun  javnog preduzeća, koje je, takođe, pod kontrolom države (tačnije, pod kontrolom vladajuće partije). Da pojednostavimo. Apsurd je da vlast može u „ime građana“ da kritikuje. Ali, građani ne mogu da u svoje ime javno razgovaraju o onome što vlast kritikuje u njihovo ime. Ovaj zamršeni čvor je sačinjen od javnog iskaza državnog organa, koji mora da bude, u stvari, tajnovit (sic.)?!?

Pošto je valjalo nekako obrazložiti otkazivanje tribine (ponavljamo, veče pred njeno održavanje) iz Regionalog centra je stiglo i obrazloženje – tribina se otkazuje zbog „zbog epide gripa“. Istovrmeno, u Regiolanom centru su se odvijali (i odvijaju se) programi, bez obzira na rečenu epidemiju. Ako dobro čitamo i razumemo, to znači da su jedini nosioci gripozne epidemije, među mnogim grupama koje se sastaju u Regionalniom centru, upravo članovi UPSS-a i nezadovljni korisnici usluga toplane? Znači, delovanje UPSS je zarazno. U jednu ruku tačno, delovanje UPSS-a jeste influetno u iznošenju, sa stanovišta vlasti, nepodobnih informacija pred javnost.

Inače, za aktivnosti UPSS-a su, poslednjih godina, zatvoreni svi elektronski i štampani mediji u Nišu, osim par internet portala. Komunikacija sa građanima je onemogućena i time što su neki javni prostori u javnim ustanovama, namenjeni slobodnom i javnom okupljanju građana radi njihovih aktivnosti, za UPSS zatvoreni pod različitim „objašnjenjima“.

Ovim postupkom je onemogućeno javno delovanje UPSS-a, čime je prekršena ustavna garancija o slobodi okupljanja građana – suspendovan je javni interes.

Na kraju, sve više nam se čini da je lokalnu vlast, te i trabantsko poslovodstvo toplane, najviše uzmemirio zaključak DRI, čiji faksimil se nalazi i na pozivu za tribinu: „Ocenjujemo da subjekt revizije teško krši obavezu dobrog poslovanja.“

1 komentar

  1. NADJITE NACIN DA DOPRETE DO STO VECEG BROJA LJUDI, SUGRADJANA, ZEMLJAKA. DA VAS CUJU I MOGU DA IMAJU INFORMACIJU, CITAJU, SLUSAJU, DA SHVATE DA ZASLUZUJU BOLJE I PRAVICNIJE. DA TREBA DA SE CUJE I NJIHOV STAV I MISLJENJE I DA NIKO NEMA PRAVA DA IH UCUTKAVA I OMALOVAZAVA. ZA NOVAC KOJI DAJEMO DRZAVI I INSTITUCIJAMA RAZNIM, DA SE DOBIJE LOGICNO, RAZUMNO I RAZUMLJIVO OBRAZLOZENJE I JASAN RACUN. DA SE NE ODUSTAJE DOK SVE I JEDAN CLAN NIJE RAZUMEO. LJUDI IMAJU OBAVEZU DA RAZUMEJU, U SUPROTNOM SU SAMO SUROVO IZMANIPULISANI I TO TREBA DA IM SE OBJASNI. DA IMAJU PRAVO DA BUDU UVAZENI I OBAVEZU DA ZNAJU, RAZUMEJU I IZABERU PREMA SVOM I SAMO SVOM MISLJENJU. TO OVE DUGUJU SVIM NAREDNIM GENERACIJAMA.

LEAVE A REPLY

Vaš komentar
Unesite Vaše ime ovde

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.