Povodom vesti koja je juče (30. 1. 2019) objavljena na naslovnoj stranici „Blica“ sa uznemirujućim naslovom: „Premeštali mrtvog čoveka: Samohrani otac umro na poslu, pa ga proglasili ribolovcem da bi funkcioner SNS izbegao posledice„ – UPSS izražava veliku zabrinutost i zahteva odgovore na sledeća pitanja:

– Da li je iko nadležan hitno preduzeo, zakonom obavezujuće, mere povodom strašnih navoda u ovoj vesti?

– Da li je Dejan Golubović zaista bio neprijavljen radnik kod Obezbeđenja „Soko – group“?

– Da li je nadležna medicinska ustanova utvrdila smrt radnika i to na licu mesta?

– Da li je Dejan Golubović bio živ još dok su ga „bacali u potok“? 

– Zašto je poslodavac kupio venac i platio troškove sahrane ako Dejan Golubović nije bio prijavljen radnik, tj. ako zvanično nije bio radnik poslodavčeve firme?

– Zašto Obezbeđenje „Soko – Group“ nije prijavilo Dejana Golubovića po zakonu kao radnika?

– Da li Ministarku za saobraćaj zanima ovaj slučaj? Da li se oglasila, posetila porodicu, zatražila objašnjenje Obezbeđenja „Soko – Group“, zatražila bilo čiju odgovornost…?

– Da li je Obezbeđenje „Soko – group“ preuzelo obavezu školovanja i izdržavanja maloletnog deteta radnika Dejana Golubovića?

– Da li je država obezbedila porodičnu penziju za maloletno dete radnika Dejana Golubovića?

– Hoće li iko odgovarati za ovu tragedinu?

Zahtev nadležnim vlastima: razuverite javnost da ovo nije zataškavanje događaja sa smrtnim ishodom! Radnici trpe šikanu, potkradanje i neplaćanje doprinosa, ali se ne može ćutati pred činjenicom gubitka života na radnom mestu za koje radnik nije prijavljen.

Podsećamo javnost da novac za izgradnju koridora predviđa pokrivanje svih nužnih stavki u koje se ubraja eksproprijacija zemljišta, materijal, amortizacija mašina, cena rada i doprinosi za zaposlene.

UPSS ne može a da ne pita: Kada neki političar sledeći put preseče traku na nekom koridoru – na čiju štetu se ta traka seče?

Ako je cena kojom plaćamo svaki metar autoputa ovakvo „poslovanje“ i strašna smrt bilo kog, u svemu nevinog, radnika, od koje se odgovorni političari ograđuju, onda je naš odgovor – nedvosmisleno NE! Vozićemo se starim putevima, da bi nečiji životi bili sačuvani.

1 komentar

  1. Ako lepo pročitate vest u celosti videćete da se događaj desio 2014god,
    ako posle 5 godina vadite mrtvog čoveka, onda moram da sumnjam u namere.
    Inače izostavljen deo teksta iz Blica se nastavlja ovako, citiram:
    „,,,Tako tvrdi njegov otac Miki Golubović, ali i kolege koje su bile svedoci ovog nemilog događaja, koji se desio 5. maja 2014. godine. Tada je smrt nastupila kao posledica njegove bolesti, astme, a zadesila ga je u buldožeru na gradilištu.“ kraj citata.

LEAVE A REPLY

Vaš komentar
Unesite Vaše ime ovde

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.