Posle dužeg vremena UPSS je organizovao tribinu sa temom: Analiza rada JKP Objedinjena naplata i JKP Gradska toplana. „Dali smo više od 100 dana novom rukovodstvu i u tom periodu nije učinjeno ništa naročito vredno za građane. Ali je, zato, drastično poskupelo daljinsko grejanje i to bez osnova. Razočarani smo udvoričkim ponašanjem predstavnika gradske vlasti prema njihovim partijskim šefovima“, navodi predsednik Skupštine udruženja UPSS-a, prof. dr  Đokica Jovanović.

Odziv građana je bio veliki. Ne samo da se stajalo u sali MK „Božidar Adžija“, nego deo građanstva nije ni uspeo da uđe u salu. Gosti tribine su bili i predstavnici udruženja građana Lokalni front iz Kraljeva. Na tribinu su pozvani: gradonačelnik, resorni većnik, direktori Objedinjene naplate i Toplane – nisu se odazvali. time su pokazali koliko drže do mišljenja građana. Nikako da shvate da su građani njihovi poslodavci a ne šefovi njihovih partija. Dok samovoljno i neodgovorno barataju našim novcem, demonstriraju sopstvenu nadmenost i „civilizovanost“. Istine radi, na prošloj tribini su bili i gradonačelnik i gradski većnici. Tada su tvrdo obećali da neće biti poskupljenja grejanja, a sada, kada se to poskupljenje desilo, nisu došli da objasne građanima razloge svojih odluka. Inače, odgovornost u radu svi izbegavaju pa i oni nisu izuzetak. Mnogo je lepše i udobnije sedeti u toploj kancelariji (čije grejanje plaćaju građani) i preko, sebi potčinjenih medija, pričati bajkovite skaske o svojim „velikim“ „uspesima“, nego izaći pred građane, pogledati ih pošteno u oči i odgovarati na vrlo konkretna pitanja.

„Tribina je organizovana u pravom trenutku i građani su zainteresovani za opštu komunalnu politiku u gradu i cene usluga koje plaćaju tim preduzećima. Nadali su se prisustvu gradskih rukovodilaca i očekivali su od njih da objasne svoje postupke zadnjih meseci. Građani su nezainteresovani za prazne političke priče i interesuju ih konkretni problemi od kojih zavisi njihov standard“, reči su predsednika Udruženja Saše Kostića.

Na tribini je odlučeno da se održe još dve tribine: na prvoj će se debatovati o poslovanju JKP Parking servis, a na drugoj će se raspravljati o radu i o „radu“ predstavnika gradske vlasti (gradonačelnik i Gradsko veće).

Doneta je odluka o održavanju protesta 22. 11. 2016. godine, sa početkom u 17:00 časova. Mesto okupljanja je JKP Gradska Toplana i predviđena je šetnja do Gradske kuće.

Pri analizi rada JKP Objedinjena naplata skup se složio da su inkasanti bili i jeftiniji i efikasniji. Preduzeće poseduje višak radne snage od najmanje 50% zaposlenih na besmislenim radnim mestima. Prosečna neto plata u Objedinjenoj naplati je 55.000 dinara, a plata direktora 125.000 dinara. Zašto svi potencijalni korisnici u sistemu Objedinjene naplate, kao što su vlasnici privatnih kuća, pravna lica, stanari u mnogim novogradnjama…? Bilo je jedno od pitanja na tribini.

Zahtev skupa je da Objedinjena naplata svoje usluge naplaćuje prema tarifniku, a ne prema procentu prihoda koja ostvaruju druga javna preduzeća. Time na nelegitiman način živi od profita ostvarenog na, takođe, nelegitiman način.

Objedinjenu naplatu treba reformisati tako da bude sastavljena od administrtivnih viškova u javnim preduzećima, a ne zapošljavanjem novih radnika na izmaštanim radnim mestima.

Pri analizi rada JKP Gradska toplana postavljeno je pitanje o tome na koji način se obračunava minuli rad v.d. direktora? Takođe se zahteva informacija o privilegovanim potrošačima – ko su oni? Udruženje je ostalo pri tvrdnji da fiksni deo ne može biti veći od 11 dina/m2 kada se rastereti od svih izmišljenih troškova koji nemaju nikakve dodirne tačke sa grejanjem ili nisu u skladu sa zakonom. I posle isključenja 1.700 korisnika (zvanično), odnosno nekoliko hiljada nezvanično, u novoj ceni grejanja je obračunata veća grejna površina (na nivou grada), kao da nije bilo nikakvih isključenja.

Postavljeno je pitanje koja je to osiguravajuća kuća koja će podmiriti troškove havarije toplane Jug. Utisak je građana, prisutnih na tribini, da su upravo oni ta osiguravajuća kuća.

Udruženje, nadalje, priznaje samo cenu Srbijagasa, cenu koju svi u Srbiji imaju osim Niša i Leskovca. Gde se gas plaća, po znatno višoj ceni, od Jugorosgasa. Udruženje je učinilo sve što je moglo da Niš ima ravnopravan tretman sa drugim gradovima u Srbiji. Zahtevalo se da nadležni gradski funkcioneri preduzmu mere tim povodom. I pored obećanja bivšeg zamenika gradonačelnika, Ljubivoja Slavkovića, to se do danas nije desilo. Udruženje je svoje zahteve uputilo predsedniku Vlade Republike Srbije i Ministarstvu za rudarstvo i energetiku, kada već to ne smeju da učine partijski poslušnici. Prilikom boravka Vlade Republike Srbije u Nišu, resorni ministar je rekao da će to „biti sređeno“. Udruženje će se opet obratiti vladi sa pitanjem: kada će biti učinjeno? To će biti zato što takvu smelost ne očekujemo od gradskog rukovodstva. Mi više, niti prihvatamo, niti hoćemo da plaćamo cenu Jugorosgaza a i ne dozvoljavamo da budemo građani Srbije pod posebnim režimom.

Građani podsećaju rukovodstvo toplane da je dužno, po Zakonu o energetici, da do nove godine sklopi pojedinačne ugovore sa korisnicima grejanja i postavljaju pitanje dokle se stiglo sa tim? Zahtevaju vraćanje prazne stolice u NO toplane, jer se pokazalo da je njeno ukidanje učinjeno radi nesmetanog i neopravdanog povećanja cene grejanja. Postavljeno je i pitanje o 3.000 „nestalih“ tužbi za neplaćene račune grejanja i izražavaju sumnju da se radi o privilegovanim potrošačima.

Prisutnim građanima se pismom obratio i Centar za zaštitu potrošača „Forum“ čiji predsednik je bio odsutan zbog bolesti. „Forum“ smatra da su podaci o fiksnom delu cene grejanja nepravilno predstavljeni, te da je i računica nepravilna. „Forum“ uočava da je u cenu grejanja uračunat veći broj radnika od onog koji je zvanično odobren, zatim da je trošak jubilarnih nagrada neprihvatljiv (dele se svakih pet godina u višem iznosu no što su gradski i republički prosek plata), kao što su neprihvatljivi i troškovi isplate za usluge studentskim i omladinskim zadrugama. Takođe upozoravaju da se broj isključenih korisnika grejanja mora uzeti u obzir pri određivanju troškova, tj. cene koja se isporučuje korisnicima.

1 komentar

LEAVE A REPLY

Vaš komentar
Unesite Vaše ime ovde

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.