U poslednje vreme gradska vlast u Nišu, personalizovana u nastupu aktuelnog gradonačelnika, i direktor Niške toplane na sva zvona, u svakoj dostupnoj prilici, tvrde da je cena grejanja i Nišu najniža u Srbiji. Zahvaljujući čemu? Pa, „zahvaljujući“ njihovoj „brižnosti“ spram „doborbiti“ niškog građanstva.

UPSS izjavljuje da je pojeftinenje (iako daleko od realnog) cene daljinskog grejanja učinjeno pod snažnim, doslednim višegodišnjim javnim pritiskom ovog udruženja građana. Ne može biti ni govora o tome da su gradska vlast i poslovodstvo toplane naprasno postali socijalno odgovorni.

Naglašavamo da UPSS nije u prilici da se obrati javnosti preko lokalnih medija koje u potpunosti, na način kakve propale latinoameričke diktature, kontroliše vlast i da na taj način demantuje ove lažne iskaze i partijsko svojatanje tuđih zasluga.

Ovim putem poručujemo vlastodršcima da se više ne kite tuđim zaslugama. I to je svojevrstan plagijat (što nije strano uticajnim čelnicima vrha vlasti) – dakle, na delu je još jedna prekrađa tuđih uspeha.

U Nišu, 6. marta 2018.

UPSS, Niš

Rad UPSS podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji“