Građanski front najoštrije osuđuje saslušavanje doktora Jove Bakića, kao i očigledno naručenu hajku koja se protiv njega vodi u režimskim medijima.

Posebno je uznemirujuće što do ovoga dolazi neposredno nakon izjave predsednika Aleksandra Vučića u kojoj se profesor Bakić označava kao nasilnik i stoga kao legitimna meta sinhronizovanog policijsko-medijskog progona.

Ovo je, nažalost, samo još jedan u nizu pritisaka na slobodu mišljenja i govora u Srbiji, o kojima jasno govore i Fridom haus i Evropska komisija u svojim najnovijim izveštajima.

Glavni generator nasilja u Srbiji je upravo režim koji progoni i zastrašuje slobodnomisleće i kritički nastrojene pojedince i organizacije.

Zahtevamo da se hajka na doktora Bakića pod hitno obustavi i da se predstavnici izvršne vlasti suzdrže od izjava kojima se ugrožava nezavisnost pravosuđa, a slobodnomislećim građanima crtaju mete na čelu.

2 Komentari

1. ako je gospodin bakic ucinio sjanu stvar i pokazao svima nama kako da se ovoj nesreci koja nas davi i pljacka a mi smo ih ustolicili put da se na jedini moguci ,pristojan nacin za koji i ovaj nasini rezim tesko da bi nasao odgovor , suprostavimo ,namajnje sta smo duzni da stanemo do coveka i ne dozvolimo da ga lesinari rastrgnu.miomir ostojic

2. Koji je taj? Jel onaj stio hoce da dize revolucije? Pa u cemu je problem onda? Jesi pozivao na nasilje? Jesi. Zasto si to radio?