Na osnovu ŽALBE koju smo prethodne nedelje uputili direktoru toplane, a zbog skandalozno visokih računa za oktobar mesec, danas je tim povodom održan sastanak kod gosp. Starčevića. Na sastanku smo obavešteni da su svi računi ISPRAVNI i da će se ovakav obračun nastaviti i u budućnosti. Direktor nije imao odgovor na naše pitanje zašto nam niko nije odgovorio na stalne dopise Skupštini grada, vezane za NEZAKONITE odluke Skupštine i prisile građana, potrošača, da po takvim protivzakonitim odlukama žive. Nismo dobili ni odgovor zašto se predstavnik potrošača ne uključi u Nadzorni odbor JPK ”Gradaska toplana” Zrenjanin. Razlozi takvog ponašanja su nam, naravno, svima jasni! Ako nema informacija, ako se radi u mraku onda u takvom mraku mogu raditi šta im je volja!

Sledeći problem je bio obračun po utrošku u nekim zgradama u Zrenjaninu. Ispostavilo se da te zgrade NEMAJU ni tehničke mogućnosti tj. imaju nedovoljan promer cevi i manjak radijatora. Kako se u toj zgradi našla donacija Vlade Slovačke nije poznato. Sigurno je da ćemo i od njih tražiti odgovor. Toplanu NE INTERESUJE teh. ispravnost i nemaju nameru da problem reše. Kažu da je to problem samih stanara a oni će i dalje nastaviti da isporučuju energiju i tim kupcima. Naravno, oni će je i naplaćivati. Račun sa deliteljom toplote u tim zgradama je iznosio skoro 12000 dinara za oktobar. Pomenuti stan ima 62 kvadrata a svega 31 rebro u njemu. Građani ovih ulaza će preduzeti neophodne mere kako ih više ne bi potkradali.

Pitanje korektivnog koeficijenta je takođe sporno. Na taj način se kažnjavaju građani koji neće ili ne mogu da plate par stotina eura za ugradnju istih, jer im računanjem pomenutog koeficijenta računi stižu kao da greju više nego duplu kvadraturu od one koju oni poseduju.

Predstavnicima toplane očigledno NIJE JASNO da je JKP “Gradska toplana” Zrenjanin VLASNIŠTVO GRAĐANA ZRENJANINA a ne njih koji su se tu zadesili. Direktor Starčević je imao primedbu na naš dopis da se u roku od tri dana MORAJU održati razgovori. Naš odgovor je bio jasan. Za njih u toplani, za njih u Skupštini, za njih u SVIM JAVNIM PREDUZEĆIMA, mi potrošači smo BOGOVI! Oni su tu da služe nama a ne mi njima i da je naše pravo da razgovore od njih zahtevamo UVEK KADA IMAMO PROBLEM! Poseban akcenat treba staviti na odluku Skupštine grada da se krene u postupak javno-privatnog parnerstva za JKP “Gradska toplana” jer je to otuđivanje vlasništva GRAĐANA Zrenjanina i to na način da mi ne znamo pod kojim okolnostima će se to desiti. Sličnu odluku su doneli i za vodovod i tek ćemo videti prave razmere štete koju su napravili.

Na kraju, POZIVAMO SVE GRAĐANE da uzmu stvar u svoje ruke i spreče krađu koja im se konstantno dešava. Od neprocenjive važnosti je da u svakoj zgradi imamo po jednog poverenika i da zajedno planiramo aktivnosti, kako bi prevare u budućnosti sprečili. Podelite ovaj dopis da ga vidi što veći broj građana . Svi se možete javiti na mail iz zaglavlja udruženja i ostaviti svoje kontakt podatke kao bismo Vas uskoro kontaktirali!

JASNO JE DA SU NAS SVI IZNEVERILI I DA JEDINO SEBI MOŽEMO VEROVATI!

U Zrenjaninu
1.decembar 2016. godine
Predsednik CZP “Begej” Zrenjanin
Dušan Kokot

1 komentar

  1. Problem je u ugra]enim kalorimetrima (deliteljima toplote) koji pokazuju veću potrošnju toplote od stvarne. Zato oni sa kalorimetrima plaćaju više. Ne odaje toplotu isto svaki radijator i nema isti broj i vrstu rebara. Te kalorimetre im je ugrađivao neko nestručan kome je samo zarada bila cilj. Toplanin kalorimetar na ulazu u zgradu je dobar ali ovi više pokazuju pa onaj ko ih nije ugradio manje plaća.

LEAVE A REPLY

Vaš komentar
Unesite Vaše ime ovde

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.