Posle neistinite izjave direktora JKP „Gradska toplana“ (Dnevnik TV N1, 27. 4. 2019) „na osnovu navedenog  DRI utvrdio da je Gradska toplana u svemu postupila po preporukama, a čime su otklonjene nepravilnosti konstatovane u izveštaju“ potpuno je, po ko zna koji put, jasno zašto su sve niške televizije zatvorene za UPSS i zašto je otkazan prostor u Regionalnom centru gde je UPSS trebalo da održi tribinu (26. 2. 2019) i upozna građane sa nepravilnostima u radu toplane, upravo na osnovu Izveštaja DRI i na osnovu Poslerevizionog izveštaja DRI o poslovanju JKP „Gradska toplana“, Niš.

Želimo da ukažemo na postupak revizije Državne revizorske institucije.

Po izvršenoj reviziji DRI sastavlja „izveštaj o reviziji“ u kome ukazuje na uočene nepravilnosti i daje preporuke kako da se one otklone.

Izveštaj DRI o reviziji poslovanja JKP „Gradska toplana“ se nalazi OVDE

JKP „Gradska toplana“ Niš je bila dužna, u roku do 90 dana, da sačini ‚odazivni izveštaj‘ u kome navodi kako je otklonila uočene nepravilnosti i da li je postupila po preporukama DRI.“

Odazivni izveštaj JKP „Gradska toplana“ Niš se nalazi OVDE

Po dobijanju „odazivnog izveštaja“ JKP „Gradska toplana“ Niš DRI sačinjava „poslerevizioni izveštaj“ u kome konstatuje da li je ili nije toplana otklonila uočene nepravilnosti.

Poslerevizioni izveštaj se nalazi OVDE

U tom izveštaju DRI konstatuje da TOPLANA NIJE postupila po velikom broju preporuka i donosi sledeći zaključak:

foto: UPSS

Na zahtev UPSS, prema pravu na pristup informacijama o javnog značaja, o tome šta je DRI preduzela tim povodom dobijen je odgovor (sadržan u prethodnom dokumentu):

  • Podneta je prijava za prekršajni postupak protiv JKP „Gradska toplana“ Niš i odgovornih lica zbog prestupa predviđanih Zakonom o javnim nabavkama
  • Podneta je prijava za privredni prestup protiv JKP „Gradska toplana“ Niš i odgovornih lica.
  • Da je podneta informacija Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.
  • Podneta informacija Agenciji za energetiku o nepravilnostima pri određivanju cene grejanja.
  • Podneta je informacija Ministarstvu rudarstva i energetike o nepravilnostima pri određivanju cene grejanja.

Kako sada razumeti izjavu direktora JKP „Gradska toplana“ Niš, koja glasi: „Na osnovu navedenog DRI je utvrdio da je Gradska toplana u svemu postupila po preporukama a čime su otklonjene nepravilnosti konstatovane u izveštaju“?!?

1 komentar

  1. Na delu su višegodišnja pljačka i otimačina JKP „Gradska toplana“ od nedužnih korisnicika, kojoj država i vlast (gradska, pre svega) ne žele da stanu na kraj! Sramota!
    Tako nešto ni Turci nisu radili sirotoj raji!

LEAVE A REPLY

Vaš komentar
Unesite Vaše ime ovde

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.