Radomir Lazović je od 2010. godine aktivan na nezavisnoj umetničkoj i aktivističkoj sceni kroz neformalni kolektiv Ministarstvo prostora, čije su polje delovanja urbane transformacije Beograda i drugih gradova u Srbiji. Grupa je u početku usmerila rad na odbranu javnih prostora, što je vodilo proučavanju različitih pristupa razvoju gradova, kulturnih praksi i intervencija, kroz niz akcija, izložbi, radionica i javnih diskusija.

Učestvovao je u kreiranju inovativnih modela upotrebe javnih i nedovoljno korišćenih gradskih prostora za umetničku produkciju i druge društveno korisne aktivnosti, na principima participativnosti, zajedničkog rada i solidarnosti. U tom kontekstu, učestvovao je u kreiranju društvenog centra Inex filma, u napuštenoj zgradi na Karaburmi. Jedan je od osnivača Ulične galerije u zapuštenom pasažu iza nekadašnjeg bioskopa Kozara. Lazović je osnivač Mikro festivala amaterskog filma, kao i deo neformalne grupe „Bioskopi – povratak otpisanih“ koja se bavila problemom velikog broja napuštenih bioskopa i koja je u novembra 2014. godine učestvovala u oslobađanju zatvorenog bioskopa Zvezda.

Od 2013. do 2015. godine bio je član Upravnog odbora Asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije (NKSS), a od 2015. do 2017. godine predsednik UO NKSS.

LEAVE A REPLY

Vaš komentar
Unesite Vaše ime ovde

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.