Danas, 05.02.2018. godine, u prostorijama MZ „Božidara Adžije“, sa početkom u 17h, održana je Tribina povodom nalaza Državne revizorske institucije pri kontroli poslovanja JKP „Gradska toplana“.
Veliki broj prisutnih građana je jasan znak da ne žele ćutati na pričinjenu štetu korisnicima grejanja, Jedinstven je stav da se šteta mora nadoknaditi i da odgovornost mora postojati.

s01
s02
s03
s04
s05
s06
s07
s08
s09
s10
s11
s12
s13
s14
s15
s16
s17

Tribinom je vodio predsednik Skupštine UPSS prof. dr Đokica Jovanović.
Analizu izveštaja DRI su izneli Čedoslava Ristić, predstavnica „prazne stolice“ u Nadzornom odboru JKP „Gradska toplana“ i Mima Cvetković, diplomirani inžinjer mašinstva i predsenidk odbora UPSS-a za gradsku toplanu.

Detaljan izveštaj sa tribine biće uskoro objavljen, po obradi video materijala.
U toku diskusije je iznet niz predloga građana o načinu rešavanja problema, od pojedinačnih tužbi korisnika grejanja do pokretanja postupaka pred sudovima. Upravni odbor UPSS treba u narednom periodu da razmotri sve predloge građana.

Predlozi su da se sa analizom pričinjene štete UPSS obrati Ministarstvu energetike i rudarstva, Agenciji za energetiku, energetskom inspektoru i Evropskoj energetskoj zajednici i zatraži trenutna nadoknada štete korisnicima grejanja,

Da predstavnici UPSS-a prisustvuju sednici Korisničkog saveta javnih službi (Sreda, 07.02.2018. godine u 9h, Skupština grada) i pokušaju da se obrate članovima saveta sa zahtevima o nadoknadi štete. Da se održi protest ispred Skupštine grada u vreme održavanja sednice i jasno stavi do znanja rukovodstvu grada da građani neće nemo posmatrati nezakoniti rad toplane.

Da se, preko Centra za zaštitu potrošača, podnese zahtev za kolektivnu zaštitu korisnika centralnog grejanja.

Rad UPSS podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji“

1 komentar

  1. Ja nisam Nišlija ali deli Vaš opravdan je vaš gnev tako je i u drugim opštinama ne greju nas a plaćamo debelo, ne zanam kako se tome može stati na put.

LEAVE A REPLY

Vaš komentar
Unesite Vaše ime ovde

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.