Upravo smo dobili i odgovor odeljenja tržišne inspekcije. Kompletan odgovor možete preuzeti OVDE.

Odeljenje tržišne inspekcije je konstatovalo ispravnost naših zahteva i najavilo da će za neke neispravnosti prema EPS-u i odgovornom licu biti pokrenuti postupci pred nadležnim sudom.

U toku su postupci pred Zaštitnikom građana Niša i Zaštitnikom građana Srbije i Evropskom energetskom zajednicom.

Istovremeno je Centar za zaštitu potrošaća “Forum” Niš uputio zahtev Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija za “zaštitu kolektivnog interesa potrošača”.

Na osnovu prijava velikog broja građana Niša da su ostali bez električne energije zbog navodnog „neovlašćenog“ korišćenja električne energije (oštećena plomba), UPSS je zajedno sa Centrom za zaštitu potrošača izvršio analizu i ustanovio niz nepravilnosti od strane EPS Srbija – poslovnica Niš.

Tim povodom UPSS je organizovao tribinu gde su, zajedno sa građanima, doneti zaključci  šta raditi po tom pitanju.

Na osnovu toga UPSS se obratio svim institucijama navedenim u zaključcima. Osim toga, predstavnici UPSS-a su, o svom trošku, otišli u Beč i Evropskoj energetskoj zajednici  ukazali na probleme sa kojima se susreću građani Niša.

Pristigli su i prvi odgovori među kojima se nalazi i odgovor Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. Ministarstvo je dalo za pravo nalazu UPSS-a i naš dopis prosledilo Sektoru tržišne inspekcije.

1 komentar

LEAVE A REPLY

Vaš komentar
Unesite Vaše ime ovde

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.