Bez trunke želje da branim bilo koga iz bilo koje vlasti, niti da potvrdim bilo šta što svi kažu, mislim se nešto i pitam…

Da li neko misli da bi bilo koja vlast u Nišu koja sedi ispred liste stranaka sa centralom u BG-u postupila drugačije od naloga centrale? Svi znaju da ne bi.

A sad domen „ŠBBKBB“:

Kada bi niška Skupština nekim čudom na SF Spilbergovom nivou odlučila da ne potvrdi odluku o poklanjanju Aerodroma Niš državi, usledio bi kontra udar u vidu prinudne uprave, blokade računa grada, sporova sa Vojskom oko zemljišta Aerodroma i ko zna šta još.

Sve je to iz razloga što „Beograd “ i njihovi puleni ovde i tamo, misle da su Nišlije donesene na ovaj svet da rade, dišu, slušaju i umru.

Možda bi trebalo da živimo, možda to neko misli, ali niko od njih ne. Sudeći po broju građana na protestu i ukupnog broja građana u Nišu, ne misli ni mnogo Nišlija.

Bez ikakve želje da branim „žute“ niti bilo kog od prethodnika, ne prolazi više priča sa tim da su neki prethodni zakuvali pa nam se vratilo da nas ujede sada sve to. SNS i SPS su na vlasti od 2012. godine, a rezultate možemo da vidimo i viđaćemo, grad je u haosu, JP rade šta hoće i kako oće, ustanove slično, radno mesto se dobija po spisku opštinskih odbora SNS, a grad nam je prljav, nefunkcionalan, ginemo po autobusima, zakon je tako „jučerašnja vest“ kao i sva prava građana, dok preko medija čitamo i gledamo  našminkanu realnost, samo poneki medij kvari sliku istinom…

Ustavom Srbije garantovan je ravnomeran razvoj svih delova Srbije, a svi vidimo koliko se to poštuje.

U svakom slučaju, ako stoji činjenica da je krah Aerodroma neizbežan, zašto Niš ne daje u zakup Aerodrom, pa da građani i Grad imaju neku vajdu od toga. Nismo glupi da nam sad prodaju priču da je to za naše dobro. A možda i jesmo glupi. Videćemo uskoro.

Razočaraću možda nekog, ali sve odluke koje vam valjaju ili ne valjaju, biraju se ili menjaju  samo jednom u četiri godine, na izborima. Pa tako kad glasaš za „Aleksandar Vučić- Srbija pobeđuje“  – Srbija stvarno pobeđuje, samo što je u tom slučaju Srbija jedna mala šačica moćnika, a vi im dolivajte vodu na vodenicu, za kilo šećera, obećanje radnog mesta i tome slično.

Dok Niš i svaka druga lokalna samouprava ne dobije vlast koja je gradska, a ne prigradska, imaće sve ovo i ovakvo, a preko kontrolisanih medija će nas lagati kako „tako treba-mas na leba“.

A mi ajde da dizamo bunu po fejsbuci, mnogo će im bude frka, neće mož da spiju…

LEAVE A REPLY

Vaš komentar
Unesite Vaše ime ovde

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.