Dana 08.03.2018. godine održana je sednica Nadzornog odbora JKP „Gradska toplana“ sa dnevnim redom:

  1. Razmatranje i usvajanje zapisnika sa četvrte redovne sednice nadzornog odbora. (zapisnik)
  2. Donošenje Plana javnih nabavki JKP „Gradska toplana“ Niš za 2018. godinu. (plan i odluka)
  3. Donošenje odluke o dopuni osnovne odluke nadzornog odbora br. 3985/4 od 25.07.2012. godine u delu cenovnika usluga JKP „Gradska toplana“ Niš. (cenovnik i odluka)
  4. Tekuća pitanja
    – interna tekuća pitanja,
    – eksterna tekuća pitanja.

Usvojen je zapisnik sa četvrte redovne sednice od 07.02.2018. godine.

Usvojen je plan javnih nabavki JKP „Gradska toplana“ Niš za 2018. godinu.
Plan javnih nabavki, prezentiran je u materijalu uz poziv na sednicu, je jasan ali nepotpun. Nije sadržao količine već samo finansijski deo, cenu koštanja (ukupno).
Plan takođe nije sadržao pokazatelje iz prethodne grejne sezone (obračunskog perioda) pa se nije moglo ni diskutovati, tj. konstatovati, da li su utvrđeni finansijski pokazatelji osnovani i da li odgovaraju stvarnoj potrebi potrošnje za proizvodnju toplotne energije u ovoj grejnoj sezoni. Nedostaju pokazatelji o grejnoj sezoni 2016/2017. da bi se utvrdila realnost potrebe iskazane u planu.

Doneta je Odluka o dopuni osnovne odluke Nadzornog odbora br. 3985/4 od 25.07.2012. godine u delu cenovnika usluga JKP „Gradska toplana“ Niš. Dopuna se odnosi na iznajmljivanje opreme „vibro žaba“ po ceni od 800 dinara po satu franko toplana.

Predstavnik sindikata je tražio pokretanje postupka u cilju potpisivanja Aneksa 2 Vlade Republike Srbije o akciji komunalnog sektora za isplatu solidarne pomoći radnicima toplane u 2018. godini imajući u vidu da toplana nije izvršila isplatu solidarne pomoći u 2017. godini.
Direktor je izneo da su aktivnosti u toku i da će se o tome doneti odluka na Skupštini grada, najverovatnije 2.03.2018. godine.
Rad UPSS podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji“

LEAVE A REPLY

Vaš komentar
Unesite Vaše ime ovde

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.