Obaveštenje korisnicima toplotne energije

Ovih dana na adrese nekih korisnika toplotne energije stižu predlozi ugovora o snabdevanju toplotnom energijom. Skrećemo Vam pažnju da dobro razmislite pre odluke da potpišete ugovor. UPSS smatra ovaj ugovor nepovoljnim za korisnike toplotne energije.

 • U toku su pregovori sa Gradskom vladom i rukovodstvom toplane oko izmene odluke o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom.
 • U pregovorima j obećno da se ugovori neće slati korisnicima dok se ne postigne saglasnost.
 • Zbog neusklađenosti, po mišljenju UPSS-a, sa Ustavom, Zakonom o energetici i Zakonom o zaštiti potrošača pokrenuli smo Ustavnu inicijativu za stavljanje van snage odluke o načinu i uslovima snabdevanja toplotnom energijom.
 • Jedan od glavnih problema je nemogućnost jednostavnog raskida ugovora suprotno Zakonu o zaštiti potrošača. Postoji mogiućnost da potpisivanjem ovakvog ugovora na neodređeno vreme postanete doživotni zavisnik od volje zaposlenih u toplani.
 • U ugovoru nema Vašeg uticaja na cenu grejanja a raskid ugovora je prilično otežan. Oni određuju cenu a Vaše je samo da platite, bez obzira da li možete i želite da platite takvu cenu.
 • Ugovor koji šalje toplana možete pogledati OVDE.

2 Comments

Add a Comment
 1. Link do Image-a vam ne radi, pa je samim tim nemoguce videti Ugovor. Verovatno morate da otpakujete arhivu u media library folderu.

  http://www.upss-nis.org/wp-includes/images/media/archive.png

  Pozdrav,
  Milos.

  1. Hvala, ispravili smo grešku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

UPSS © 2017