Neposredno nakon održavanja tribine “Autoritarnost protiv demokratije” u Kraljevu, na jednom od provladinih (čitaj: Vučićevih) medija objavljen je (sasvim slučajno) tekst u kome se gradonačelnik Kraljeva, Predrag Terzić, obraća dvojici učesnika tribine, nazivajući ih potrčcima.

„Prozvani“  su profesori sociologije beogradskog Filozofskog fakulteta Jovo Bakić i Đokica Jovanović, a tribina na kojoj su govorili nazvana je „fijaskom“.

Pitanje za Terzića je: zašto pominje samo dva profesora, kada je govornika bilo četiri?

Profesori dr Jovanović, dr Sadžakov, dr Bakić i mr Marović

Ili se i Terzić, kao i onomad njegov predsednik zabrojao, ili su „večiti docent“ Bakić i  „neki profesor“ Jovanović po nečemu posebno interesantni ovoj vlasti? Verujemo da jesu, jer spadaju u one (retke) intelektulace u Srbiji koji su spremni da „sili“ u oči kažu gde, kako i koliko greši.

Pitamo Terzića i kako je tribina bila „fijasko“, a da pomenut medij nije objavio fotografiju tog „fijaska“!

Istini za volju, ovo obraćanje doktorima nauka može se posmatrati i kao „odgovor“ kolegama. Treba potsetiti javnost da je i sam Terzić  doktor nauka, što se u poslednje vreme pokazalo kao veoma unosno i popularno „zanimanje“ među njegovim stranačkim istomišljenicima.

Ne pada nam na pamet da izražavamo sumnju u Terzićevo „doktorsko“ znanje i zvanje, o tome zadnju reč daje struka i institucije.

Želimo da potsetimo javnost da je to isti dr Terzić – patriota koji je, ne tako davno (s ljubavlju) poklanjao državi (i predsedniku) aerodrUm, preciznije kraljevački (aerodrUm), kad već Nišlije nisu htele. To je  isti dr Terzić koji je svečano pustio u rad gradski semafor, a pohvalio je i rad ZOO Hijene, da ne kažemo higijene.

Fijasko tribina u Kraljevu

No, da se vratimo tribini zvanoj  FIJASKO.

Iako im svečanu salu Skupštine grada nije odobrio za održavanje tribine, građani i građanke  Kraljeva ipak su se okupili na trgu.

I njih oko dve stotine zaista je htelo da čuje šta će reći „večiti docent“ i tamo „neki profesor“ ( i još jedan doktor nauka i jedan magistar).

Ljudi su se okupili bez autobusa, sendviča i jedne „crvene“. I valjda ta činjenica posebno boli. Terzić dr Predrag pokazao je i  svoju političku nepismenost kada je Lokalni front i dvojicu profesora doveo u vezu sa liderom opozicione stranke, nazivajući ih njegovim „potrčcima“.

Ovo zaista može biti čudno, budući da je doktorirao upravo na temi vezanoj za političke nauke. Doduše, doktorirao je 2015. godine, kada je imao 31. godinu. Opraštamo, mlad je  – naučiće.

I na kraju (ne i po značaju) pitamo gradonačelnika Terzića o nečemu što je delokrug njegove odgovornosti.

Kolika je, gospodine Terziću,  šteta od poplava u kraljevačkom kraju?

Da li je ona 5 miliona, ili 1,6 miliona evra i gde će otići ona tričava razlika od 3,4 miliona evra? Nadamo se ne nekud daleko nekim vazduPLOhovom sa nekog aerodrUma u Srbiji.

Ismevanje rada Lokalnog fronta Kraljevo i humanitarne pomoći koju su podelili sugrađanima pogođenim poplavama je manir stranke u čijem je Terzić Glavnom odboru. Nekome je „par stotina evra“ sve što ima, a neko je  „gazda“ novcem svih građana Srbije.

Pomoć poplavljenima u Kraljevu
Pomoć poplavljenima u Kraljevu
Pomoć poplavljenima u Kraljevu
Pomoć poplavljenima u Kraljevu
Pomoć poplavljenima u Kraljevu
Pomoć poplavljenima u Kraljevu
Pomoć poplavljenima u Kraljevu
Pomoć poplavljenima u Kraljevu
Pomoć poplavljenima u Kraljevu
Pomoć poplavljenima u Kraljevu

Kraljevo, Mladenovac, Požarevac, Niš, Valjevo, Bečej, Zrenjanin samo su neki od srpskih gradova u kojima su se održavale, u kojima se održavaju i tek će se održavati slične FIJASKO tribine, koje vlast želi da zabrani.
Poručujemo da se Građanski front i građanski bunt  ne mogu zaustaviti niti zabraniti.

Zato strah vlasti raste. I treba, jer kao što je istakao “večiti docent”, “ničija nije do zore gorela“.

LEAVE A REPLY

Vaš komentar
Unesite Vaše ime ovde

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.