Posle višegodišnje borbe, medijski potpuno blokirani, pod pritiskom lokalne vlasti, uspevamo da javnosti prikažemo sve nepravilnosti u radu JKP „Gradske toplane“ koje su, skoro isključivo, na štetu korisnika grejanja.

Po podnetoj tužbi UPSS-a, Prekršajni sud je doneo prvostepenu presudu u korist UPSS-a i konstatovao da korisnici trpe štetu zbog nepoštovanja Zakona o energetici od strane niške topane i nadležnih gradskih institucija.

Potom, potvrdu naših analiza daje i izveštaj o reviziji poslovanja JKP „Gradska toplana“ od strane Državne revizorske institucije. Tom prilikom DRI je pokrenula niz postupaka protiv toplane i odgovornih lica.

DRI je dala preporuke toplani šta sve treba da uradi da bi otklonila nepravilnosti. Naravno, toplana veliki broj preporuka nije sprovela. Iz tih razloga DRI pokreće nove postupke. Kompletno dokument možete preuzeti OVDE.

foto: UPSS

Za to vreme v. d. direktor toplane gostuje na niškim tzv. televizijama i govori da štete nema, poziva se na zakone i na još… Na koje zakone se to poziva v. d. direktor toplane? Na neke partijske zakone?

UPSS nastavlja dalje u razotkrivanju ponašanja rukovodstva gradske vlasti i toplane.

LEAVE A REPLY

Vaš komentar
Unesite Vaše ime ovde

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.