„Šaka jada“, tako je bivši gradonačelnik Niša i funkcioner SNS Zoran Perišić nazvao nezadovoljne sugrađane koji protestuju, a za sebe i stranačke kolege kaže da predstavljaju normalne, poštene, obične i neiskvarene, ljude koji će „na mržnju opozicije odgovoriti ljubavlju prema Srbiji“ (Južne vesti).

            Predstavljajući „velike uspehe“ vlasti predsednik države je danas u Aleksincu rekao da mu je drago što pomoć Norveške dolazi kao donacija a ne kroz budžet grada jer se tako lakše „kontroliše“! Na stranu pitanje ko je sada strani plaćenik, šta ova izjava govori? Postoje dve mogućnosti.

            Da je predsednik Vučić svestan “poštenja i neiskvarenosti” svojih u lokalnoj samoupravi i da je mišljenja da bi te pare odmah nestale, da njihovu potrošnju on ne bi mogao da kontroliše. Dakle, i predsednik države veruje u “poštenje i neiskvarenost” svojih.

            Druga mogućnost je da je kontrola nestanka tih para mnogo lakša kada one ne idu u budžet pa time i ne podležu kontroli.

            Ovo nije prvo ulaganje Norveške. Ona je već uložila stotine hiljada evra u otvaranje Biznis inkubator centra u Nišu. Onda tu nastupaju “pošteni, obični i neiskvareni” SNS i satelitski partijaši.

            Grad najavljuje novog direktora Inkubator centra, Ljiljanu Urošević koja dolazi iz Holandije gde je pokazala “fantastične” rezultate. Plata u 2014. godini  joj je bila 103 hiljade dinara neto. Potom se postavlja Nadzorni odbor u kome je bio i načelnik Uprave za finansije! Onaj ko uplaćuje pare istovremeno ih i prima!

            Sledi zaposlenje 30 radnika suprotno zakonu. Šta znači zakon “poštenima i neiskvarenima”? Grad prebaciju 18,5 miliona dinara Inkubator centru u 2014. godini. Sledi vrhunsko umeće “poštenih i neiskvarenih”, već plaćeni računi ponovo se plaćaju! Dva puta iste račune plaćaju!

            I kako se završilo ovo umeće “poštenih i neiskvarenih”?

            “Niška policija podnela krivičnu prijavu protiv Ljiljane Urošević, bivše direktorke Inkubator centra, zbog sumnje da je koristila lažne fakultetske diplome holandskog fakulteta, a da je falsifikovala i njihove prevode na srpski” (Južne vesti).

            Inkubator centar odlazi u stečaj. Više nema ni naših ni norveških para. Ne zna se kud se dedoše. Sada očekujemo novi priliv norveških donacija, ekipa “poštenih i neiskvarenih” jedva ih čeka.

            Toliko od “šake jada”.

LEAVE A REPLY

Vaš komentar
Unesite Vaše ime ovde

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.