Dana 31. jula t. g. Gradsko veće Niša je donelo „REŠENJE O SUFINANSIRANJU I REALIZACIJI PROJEKTA‚ IZGRADNJA KOLOVOZA I TROTOARA U KOMPLEKSU LOZNI KALEM“

Ukupna vrednost projekta je 178.372.791,50 dinara. Država učestvuje sa 74.321.996,44 dinara, a Grad Niš sa 104.050.795,00 dinara!

Dakle, do sada je uloženo:

 1. Tržišna vrednost zemljišta je 238.634.000,00 dinara.
 2. Za komunalno opremanje radne zone „Lozni kalem faza I“ je izdvojeno 76.227.024,75 dinara.
 3. 30. juna t. g. Gradsko veće vrši izmenu „Programa uređenja građevinskog zemljišta“ i u Lozni kalem se preusmerava još 45 miliona dinara.
 4. I najnovijom odlukom u Lozni kalem se ulaže još 178 miliona dinara!

I posle svega Grad Niš je odlučio da ide na licitaciju o prodaji ili zakupu zemljišta bez nadoknade!!! Ko da više da dobije džabe!

Podsećamo:

 1. Svojevremeno je gradonačelnik Simonović sklopio ugovor o prodaji zemljišta Lozni kalem italijanskoj firmi „Italnis“ za 7,8 evra/m2. Istovremeno je zemljište u Subotici, za iste namene, prodato za 34 evra/m2!
 2. Potonji gradonačelnik Perišić raskida taj ugovor, uz obrazloženje: „Primera radi u Subotici je slično zemljište prodato po ceni od oko 34 evra po kvadratu, dok je u Nišu bilo svega 7,8 evra. Ja očekujem da i u Nišu dođemo do cifre koja će biti 3 do 4 puta veća od one po kojoj je prvobitno bilo prodato“. Hteo je Perišić da demonstrira „brižnost“ njegove partije (SNS) za „dobrobit“ Nišlija naspram štetočinske politike prethodne, „žute“ vlasti. Dakle, ne može ispod cene od 7,8 evra/m2. Videćemo malo docnije kako se brzo „brižnost“ za doborobit sugrađana premeće u apsolutnu nebrigu.
 3. Gradska vlast je potpisala Memorandum o razumevanju sa AQUATERRA SOLUTIONS DOO, Trg Sunca 4, Budva još 21.aprila.2016. godine.
 4. Sahret Hajdarpašić je u emisiji TV Zona plus rekao da ga je u Niš poslao kabinet tadašnjeg predsednika vlade Aleksandra Vučića. Da je sve završeno „filmski brzo, filmski nestvarno“.
 5. Sahret Hajdarpašić otvra svoju firmu AQUATERRA SOLUTIONS DOO BEOGRAD-ZVEZDARA, pod istim imenom koje ima i firma iz Budve koja je poslala Pismo o namerama.
 6. Ali, gle čuda, AQUATERRA SOLUTIONS DOO BEOGRAD-ZVEZDARA nije ničije predstavništvo i ima osnivački ulog od celih 62.000 dinara i, pride, ni jednu poslovnu referencu.
 7. AQUATERRA SOLUTIONS DOO BEOGRAD-ZVEZDARA je registrovana 07. februara 2017. godine na adresi Vojvode Bogdana 21. Međutim, na toj adresi je registrovan i SALON ZA ULEPŠAVANJE PASA I PRODAJU OPREME – CECA SVETLANA TEŠEVIĆ PREDUZETNIK.
 8. AQUATERRA SOLUTIONS DOO BEOGRAD-ZVEZDARA se ne nalazi se na datoj adresi.
 9. AQUATERRA SOLUTIONS DOO BEOGRAD-ZVEZDARA šalje novo pismo o namerama Gradskom veću a Gradsko veće predstavlja pošiljaoca Pisma o namerama kao predstavništvo strane firme. Zašto novo Pismo o namerama kada već postoji pismo pod takvim nazivom? Prosto – prvo pismo je pisala prava firma, a drugo firma koja je sebi nadenula isto ime kao i prva firma. Jasno?
 10. Dana 17.maja.2017.godine Gradsko veće Niša donosi odluku da se izradi „elabort“ da se isto to zemljište otuđi ili izda u zakup, na osnovu Pisma o namerama AQUATERRA SOLUTIONS DOO BEOGRAD-ZVEZDARA, bez naknade, sa uslovom da se zaposli 40 radnika na neodređeno vreme!
 11. Uporednom analizom postojećeg akva parka u Budvi i potencijalnog akva parka u Nišu uočavamo sledeće: Površina akva parka u Budvi je 41.800 m2 a u Nišu treba da bude 54.235 m2. Budva je dala zemljište u zakup na 30 godina i za to godišnje inkasira 240.000 evra. Niš treba da inkasira godišnje 0,0 dinara!
 12. U Vrnjačkoj Banji je izgrađen akva park na površini od 3,27 hektara zakupom zemljišta na 30 godina po ceni od 1,5 miliona evra!
 13. U oba slučaja (Budva i Vrnjačka Banja) po isteku 30 godina i zemljište i akva parkovi prelaze u vlasništvo dotičnih opština! U Nišu se sve to otuđuje, i to kao poklonjeno, trajno!
 14. Sahret Hajdarpašić, sada kao predstavnik turske firme POLIN zaključuje ugovor o izgradnji akva parka u Ulcinju (posao je propao jer zemljšte nije bilo u vlasništvu opštine Ulcinj).
 15. I tamo je trebalo da se posao obavi bude zakupom na 30 godina i da se posle 30 godina sve vrti u vlasništvo opštine, zajedno sa akva parkom! Isti čovek nudi Ulinju, kao predstavnik Turske firme a ne kao vlasnik, zakup na 30 godina. A Nišu nudi „biznis“ kojim će mu sve biti poklonjeno. A, Nišlije, kao vlasnici zemljišta će dobiti, po osnovu „odgovornog“ sprovođenja gradske politike, celih 0,0 dinara.

I, tako, na samo jednom primeru se vidi kakvu „veliku“ brigu esenes pokazuje za dobrobit Nišlija.

1 komentar

 1. Uporednom analizom postojećeg akva parka u Budvi i potencijalnog akva parka u Nišu uočavamo sledeće: Površina akva parka u Budvi je 41.800 m2 a u Nišu treba da bude 54.235 m2. Budva je dala zemljište u zakup na 30 godina i za to godišnje inkasira 240.000 evra. Niš treba da inkasira godišnje 0,0 dinara!

  Jel to vi uporedjujete Nis i Budvu…hahaha…zapitajte se samo ovo…da imate 5 miliona gde bi ste investirali…Budva ili Nis i koliko bi vas kostalo zemljiste?. Jel to Nis postao turisticka pozeljna destinacija ili sta???…smesan i neozbiljan text.

LEAVE A REPLY

Vaš komentar
Unesite Vaše ime ovde

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.