Skupština Grada Niša usvojila je „odluku o usvajanju elaborata o opravdanosti otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini ispod tržišne cene, odnosno zakupnine ili bez naknade na teritoriji grada Niša na lokaciji ‚Lozni kalem‘ javnim nadmetanjem“.

Odluka je donata na osnovu „elaborata“ koji je izradilo Gradsko veće a na osnovu „pisma o namerama“ firme AQUATERRA SOLUTIONS DOO BEOGRAD-ZVEZDARA.

Već smo pisali da je to privatna firma stranog državljanina, a ne predstavništvo neke strane firme kako je predstavljano.

AQUATERRA SOLUTIONS DOO BEOGRAD-ZVEZDARA se ne nalazi na adresi registracije u Agenciji za privredne registre.

AQUATERRA SOLUTIONS DOO BEOGRAD-ZVEZDARA je registrovana 07. 02. 2017. godine na adresi Vojvode Bogdana 21 sa upisanim novčanim kapitalom od 62.000 dinara! Uplaćeni novčani kapital je 0 (nula) dinara!

Tržišna vrednost zemljišta je 238.634.000,00 dinara, a za komunalno opremanje radne zone „Lozni kalem faza I“ je izdvojeno 76.227.024,75 dinara.

Tu je kraj? Ne, oni idu dalje. Gradsko veće, na sednici od 30. 06. 2017. godine, vrši izmenu „Programa uređenja građevinskog zemljišta“ i to tako da se za stavku u kojoj se nalazi i lokacija akva parka (Lozni kalem) sredstva povećaju sa 52 na 93,5 miliona dinara! Još 41,5 miliona dinara da damo pa da poklonimo!

Na istoj sednici Gradsko veće donosi odluku da se ta sredstva obezbede iz kredita! Deo odobrenog kredita od 800 miliona dinara preusmeriće se u te namene!

Dakle, zemljište vredno 238 miliona dinara u čije je opremanje već uloženo 76 miliona i u čije opremanje, mi građani, ulažemo još do 93,5 miliona dinara iz kredita, „planiramo“ da „poklonimo“! Sledi javno nadmetanje: „Ko će dati više da dobije džabe“!!!

I sve to na osnovu zahteva novoosnovane firme bez i jedne jedine reference za bilo šta, sa osnivačkim, a ne uplaćenim kapitalom, od 62.000 dinara i firme koja nije na adresi registracije!

Dakle, gradska vlast ne poklanja samo zemljište, ona poklanja, preko toga, grdne milione narodnih para. Na sva razumna pitanja glede ovog „biznisa“ gradska vlast ćuti. Odgovorna samo sebi i svome gazdi.

Da li sada nekome može biti nejasno zašto Fiskalni savet kaže da je Niš pred bankrotom?

 

LEAVE A REPLY

Vaš komentar
Unesite Vaše ime ovde

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.