U noći 30. januara, razbijeno je staklo na automobilu člana UPSS-a Borisava Prelića, dok je vozilo bilo parkirano ispred niške autobuske stanice. Iz automobila nije odneto ništa od vrednosti, ali je pocepana nalepnica #1od5miliona, koja je bila zalepljena na komandnoj tabli. Incident je odmah prijavljen niškom MUP-u.
Borisav je bio izuzetno aktivan na niškim protestima #STOP teroru, i može se videti u prvom planu video-izveštaja Južnih vesti sa poslednjeg protesta, kako svirajući bubanj uzvikuje parole. Ne želeći da prejudiciramo rezultate istrage, moramo, na osnovu svih prethodno navedenih detalja, da izrazimo svoju zebnju da se radi o politički motivisanom napadu.

Članovi UPSS-a aktivno učestvuje u građanskim protestima #STOP teroru, a tokom protekle četiri godine UPSS je organizovao brojne građanske proteste, na kojima nikada nije bilo nijednog incidenta.

Pozivamo sve učesnike u javnom i političkom životu Niša i Srbije, da odbace sve oblike nasilja kao načina političke borbe, i posebno zahtevamo od predstavnika vlasti da prestanu sa pretnjama nasiljem prema političkim i ideološkim neistomišljenicima i građanima koji slobodno izražavaju svoje neslaganje sa politikom režima.

UPSS će nastaviti da se svim zakonitim metodama bori za prava i socijalnu sigurnost svih građana Niša i Srbije.

LEAVE A REPLY

Vaš komentar
Unesite Vaše ime ovde

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.