Nova godina je i imamo potrebu da građanima nešto poželimo. Šta?

„Želim ti puno sreće“, „Sve najbolje“
i slične želje ukazuju na to da smo protivnici režima i ustavnog poretka. Kako da običnom građaninu bude bolje a da sistem opstane? Jedno i drugo nikako ne mogu zajedno. „Želim ti sve najbolje“ je isto što i „Želim ti da padne vlada“.

„Želim ti da novu godinu provedeš u krugu porodice“
je već termin koji koriste pripadnici vlasti, nije podoban za nas iz Udruženja. Da bi novu godinu dočekao u krugu porodice, a ne u kafani, treba da si bez para. Praktično, kada ti ovo poželi neki funkcioner on, u stvari, želi da ti uzme sve pare. I nema dileme da će Nišlije dočekati novu godinu u krugu porodice ili na ulici. Njima su davno sve već uzeli, sada im uzimaju i budućnost – ono što bi mogli da imaju. Avansno uzimanje.

„Želimo Vam da se u novoj godini zaposlite“.
Ovo bi definitivno napravilo razdor između nas i građana: „Vidi ove, žele mi da motam kablove, šijem ili čistim bazene“. A neki bi rekli: „Vidi ih, hoće da odem u inostranstvo, da me ne gledaju više“.

Želimo Vam uspeh u životu“
Problem nastaje sa pitanjem šta je danas uspeh. „Uspeo sam da platim sve komunalije“, Uspeo sam sa platom da isteram do nove plate“? Eto, to je ovde uspeh.

Nije lako nekome nešto danas poželeti.

Ali, pokušajmo.
Želimo Vam osmeh na licu.
Razdragan, zločest, kroz zube ili bilo kakav drugi, samo nek je osmeh.
Želimo da, makar mala, bezbrižnost ne bude reč iz rečnika već deo Vašeg života.
Da napravite takav sistem u kome možete slobodno reći: „Zabole me ko je gradonačelnik“, jer će on biti prosti administrativac.

Srećnu novu godinu želi Vam UPSS

LEAVE A REPLY

Vaš komentar
Unesite Vaše ime ovde