Direktor Regionalne Razvojne agencije izjavio je da su Nišlije šteta po Srbiju a niška opozicija uzvratila tvrdnjom da su niški naprednjaci štetni za Niš.

Niš – Posle brojnih trzavica u vladajućoj koaliciji oko izbora direktora javnih preduzeća a potom isključenja Predsednika jedne od opštinskih Skupština iz redova niških naprednjaka zbog kršenja stranačke discipline, došlo je do neočekivanih sukoba. Istupanja pojedinaca nametnula su dilemu da li niški politički funkcioneri uopšte vode računa šta i izgovaraju i posebno, koliko uvažavaju sugrađane, sredinu u kojoj žive i funkcije na kojima se nalaze. Politički zemljotres izazvao je Bojan Avramović, član SNS i direktor Regionalne razvojne agencije „Jug“, koji je tokom debate „Južnih vesti“ bez ikakve zadrške i posebnog objašnjenja izjavio da su Nišlije štetne po državu Srbiju. Nije prošlo ni nekoliko sati a čula su se brojna reagovanja na njegovu izjavu, Gradonačelnik Niša Darko Bulatović, takođe ispred SNS, rekao je da je Avramovićevo istupanje apsolutno neprimereno, podsećajući da je svaki nosilac javne funkcije dužan da sa punim poštovanjem i uvažavanjem govori o gradu i građanima i da mora da vodi računa na koji način istupa u javnosti. Naglasio je da je zadatak svakog nosioca javne funkcije da bude na usluzi građana i da radi u njihovom interesu.

Koliko su građani Niša bitni za Srbiju najbolje govore činjenice o desetinama i desetinama milijardi dinara koje je država uložila u razvoj grada, u investicije i nove fabrike, otvaranje novih radnih mesta, izgradnju najmodernijeg Kliničkog centra, aerodroma, drumskih i železničkih koridora i svakom drugom podrškom koja je usmerena na podizanje standarda i boljeg života Nišlija – rekao je gradonačelnik.

Naglašavajući da grad kao osnivač najviše novca izdvaja za Regionalnu razvojnu agenciju „Jug“ i da su niški poreski obveznici glavni finansijeri i poslodavci i agencije i direktora RRA, u Udruženom pokretu slobodnih stanara (UPSS) zatražili su hitnu smenu Bojana Avramovića sa ove funkcije. Istovremeno, rečeno je, očekuje se da on bude pozvan i na političku odgovornost u stranci koja ga je predložila i postavila na finkciju. To traže i predstavnici opozicionih stranaka u Skupštini grada Niša, koji su na izjavu Avramovića da su Nišlije po državu Srbiju odgovorili da je ovo istupanje uvreda za sve građane i dokaz da su naprednjaci štetni za Niš.

Kako je na istoj debati Bojan Avramović, direktor RRA „Jug“ govorio i o stanju u medijima i komentarisao nekadašnje i sadašnje zakone o informisanju rekavši pritom da bi sada kao nekada trebalo malo pritegnuti medije, oglasila su se i novinarska udruženja, organizacije i veliki broj pojedinaca. Uz oštu osudu tih njegovih stavova i izjava, izražena su očekivanja novinara da se nikada neće ponoviti nešto slično poput zloglasnog Zakona o informisanju iz 1998. godine…
T. Todorović

LEAVE A REPLY

Vaš komentar
Unesite Vaše ime ovde

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.