Budućnost Srbije tutnji Srbijom. U prvoj fazi se saopštava gde se budućnost pojavljuje. Druga faza podrazumeva da lokalna samouprava nahvata podršku. Počinje lov na podršku. Treća faza je uvežbavanje osnovnih pokreta, “tapšanje”. Četvrta faza je transport podrške do mesta gde će se pojaviti budućnost. Peta je ograđivanje podrške. Primećeno je da dolazi do bežanije podrške po njenoj evidentiranju. Za sprečavanje negativnih pojava u budućnosti angažovani su fotografi. “Mogu li da idem?”, “Može, samo se nasmej, da ti slika bude lepa”. Očekuje se da u sledećim pojavama budućnosti fotografi ne budu potrebni, spovešće se struja kroz ogradu ili staviti bodljikava žica. Pa, ko voli da beži, nek izvoli.

            Šesta faza je suština, budućnost dolazi i objašnjava šta je radila u prošlosti, prethodnih sedam godina. Opis urađenog skraćeno bi se mogao opisati sa “će”.

            U Aleksincu Norveška uložiĆE  pare.
            Vranje dobiĆE stadion.
            Vranje dobiĆE pozorište.
            Koridor 10 biĆE završen do maja.
            U Pančevu otvoriĆE se fabrika.
            Plate ĆE biti 500 evra…

            Puno toga je urađeno ali narod to ne vidi, promašio vreme, živi u sadašnjosti. Prostim telepotrovanjem u budućnost svi rezultati sedmogodišnjeg napornog rada bili bi vidljivi.

Pogled iz sadašnjosti je prepun prošlosti, unosi negativnu energiju što nje dobro za svetlu budućnost.

Evo Vranjanci umisleli da je Državna revizorska institucija, pri reviziji poslovanja grada, rekla “ovde je sve loše” i dala negativnu ocenu. Te su 180 miliona podelili na plate mimo propisa, te potrošili 128 miliona bez tendera, te 55 miliona potrošili bez dokumentacije, ne se znaje za šta, te Komgrad kupio nekom stan a ne zna se kome, nema ga u evidenciju. Ludnica od izmišljotinu.

Ovi u Vladičin Han umisleli da su njihovi 80 miliona potrošili na plate i ostale dodatke, mimo propisa. Te da opština izdaje stanovi a kiriju ne naplaćuje. Kako da ne.

U Bujanovacu umisleli da Državna revizorska institucija bila u Komunalac i načisto se pogubila, nije mogla da se snađe. Te ne poštuju zakon, te Uredbu…

Jedino u Trgovište ponosni sa svoje, samo 25 miliona potrošili na plate i dodatke mimo propisa. Ali predsednik, zbog opštinu, obišao svet, bio i u Holandiju i u Tursku i u Makedoniju. Pa u Beograd ne spavaju po birtije nego u hotel Reks. Prenočište sa uračunatu uslugu mini bara, restorana i vešeraja! Da li pere pare ili veš, nije se saznalo. A možda čovek samo hoće da mu se opegla biografija.

U Pančevu su počeli da čitaju šta je sve našla Državne revizorska institucija i odmah stadoše. Ko da čita 270 strana, budućnost nikada ne bi otišla iz Pančeva.

Iz Kovina loša vest. Lov na podršku nje uspeo, budućnost otkazala svoj dolazak. U Kovinu nema budućnosti.

Jedan od posetioca budućnosti uze da sabira koliko je to para DRI ocenila da su nezakonito potrošene u prošlosti. I kad je sabrao, on se oduzeo. Okrenulo mu se naopačke ono “ĆE” i postade “EĆ”

“Leleeee, pa za ove pare Vranje bi vEĆ imalo stadion i pozorište, u Pančevu bi vEĆ radila fabrika, Koridor 10 vEĆ bi bio gotov, plate bi vEĆ bile 500 evra….“

LEAVE A REPLY

Vaš komentar
Unesite Vaše ime ovde

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.