Biro za društvena istraživanja (BIRODI) nedavno je sproveo istraživanje čiji se rezultati nisu svideli predstavnicima vlasti. Zašto? Pokazalo se na reprezentativnom uzorku od 1.006 ispitanika, da je među naprednjacima samo 7, 7 odsto visokoobrazovanih, da su stariji i siromašni građani nižeg i srednjeg obrazovanja najbrojniji među njihovim glasačima i (gle čuda!) ujedno predstavljaju i najverniju publiku Ružičaste i Happy TV.

Nedopustivo!

Ko sme da sprovodi takva istraživanja? Zašto se lepo nisu obratili organima vlasti, da dobiju spisak poželjnih rezultata pa da lepo, kroz fingirano istraživanje, (na koje smo već navikli) dođu do njih?

Na „nedopustivo“ ponašanje nosioca istraživanja prvi je ukazao Martinović u Skupštini Srbije, a TV sve to lepo prenela. Ocenio je da su rezultati istraživanja „opasna pojava“ i da tu „ima elemenata krivičnog dela“.

I naravno, da ne bude izuzetka, u celu priču je „spakovao“ i predsednika Aleksandra Vučića. Jer, zamislite dve rečenice a da ni u jednoj nema A. Vučića?!


Znak za uzbunu je dat, pištaljka za juriš je svirala i lavina može da krene. Prvi iza Martinovića je Đuka, a ko bi drugi sa tezom o „fašističkom istraživanju“.

Naravno, ništa bez Informera.


„BIRODI je oktobra 2016. postao deo političke organizacije „Građanski front“ koju čine i Inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“ iz Beograda, Lokalni front iz Kraljeva, Udruženje predsednika skupština stanara iz Niša, Pokret „Podrži RTV“ iz Novog Sada, Liga Roma i Multietnički centar za razvoj regije „Dunav 21“ iz Bora, što je, uz ozbiljan presedan, prvi put da jedna organizacija za istraživanje javnog mnjenja pristupi nekom političkom kolektivu“.

Interesantno u ovom citatu je da Informer tačno zna ono što se s mukom sećaju i predstavnici Građanskog fronta na tom sastanku: ko je sve učestvovao na osnivačkoj sednici…

Spisak Informera je zapravo tačan, osim što na njemu nema BIRODI-a.

Ali, ako Informer kaže da ima, onda ima. U svakom slučaju, naći će se neko da u to poveruje.

Slede, Novosti, Alo, Pink… svi znani i neznani.


Ko je, zapravo, „ozloglašeni“ Zoran Gavrilović?

Sociolog koji se bavi istraživanjima. Čovek koji je svoj život posvetio borbi protiv korupcije. Prvi Lokalni antiorupcijski forum (LAF) u Srbiji formiran je u Nišu. Bez njega ne bi postojao.

Taj LAF je imao zapažene rezultate a hteli su da ga ugase i prethodna i sadašnja vlast. I ugašen je, nestao.

Na iskustvima LAF-a Niš i načelima koje je postavio BIRODI, Agencija za borbu protiv korupcije usvojila je standarde za formiranje LAF-ova širom Srbije. Prošpartao je taj Gavrilović (državni neprijatelj No1) celu Srbiju da obuči ljude, objasni načela i procedure.

Osećam obavezu da pružim punu podršku Zoranu Gavriloviću, a kako je čoveku koji prolazi kroz „toplog zeca“ vlasti, samo on zna.

Posle gušenja svih medija došao je red na zabranu rada, istine, govora.

Zabraniće i pravo na misao. Svi ćemo imati plave uniforme i klicati voljenom vođi. Vođa će uvek nalaziti neprijatelja koji je opak i zao.

Ćutanje je pristanak na sve to.

LEAVE A REPLY

Vaš komentar
Unesite Vaše ime ovde

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.