Kao predstavnik Udruženog pokreta slobodnih stanara i Građanskog fronta, Rastislav Dinić je učestvovao na skupu „Interntional Assembly of People’s Movements and Organizations“, održanom 19-20. januara u Barseloni. Na skupu je učestvovalo preko 90 učesnika, iz 25 evropskih zemalja, koji su predstavljali 68 različitih organizacija – građanskih pokreta, političkih partija, LGBTI i feminističkih organizacija, pokreta za prava imigranata, itsl. Pored toga, na skupu su prisustvovali i predstavnici sličnih organizacija iz Azije, Afrike i Južne Amerike.

Skup je bio fokusiran na umrežavanje i saradnju ovih organizacija u interesu evropske borbe za jednakost i solidarnost. Diskutovalo se o zajedničkim akcijama na evropskom nivou i budućim tačkama saradnje. UPSS je uspostavio kontakte sa srodnim organizacijama iz regiona, kao što su „Jedan grad, jedna borba“ iz Sarajeva, „Radnička fronta“ iz Zagreba, „Građanska alijansa“ iz Podgorice, „Levica“ iz Ljubljane, „Solidarnost“ iz Skoplja, „Attac“ iz Budimpešte i „Institut za društvene studije i humanistiku“ iz Tirane.

Na skupu se između ostalog raspravljalo i o građanskom samoorganizovanju, borbi za socijalnu pravdu i borbi protiv narastujućeg desnog ekstremizma u Evropi.

s1
s2

Rad UPSS podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji“

LEAVE A REPLY

Vaš komentar
Unesite Vaše ime ovde

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.