Neposredno nakon ozvaničenja Građanskog fronta (GF), u koji je 13. aprila pristupilo 13 udruženja i pokreta u Srbiji, sociolog Jovo Bakić govori o GF, aktuelnoj političkoj situaciji, izborima, sličnostima i razlikama između Miloševićevog i Vučićevog režima i kako će izgledati Srbija za pet godina.

Već dugo smo mi u stanju očajanja i to stanje je proizvedeno od stane politike. Lokalna udruženja su davala nadu u svetliju budućnost, da možda, jer nikada i ništa nije sigurno, građani shvate da moraju sami o sebi da se brinu, jer niki drugi neće brinuti o njima“, kazao je Bakić u emisiji „GrađaNI“.

On je istakao da je formiranje i omasovljenje Građanskog fronta svetlo u tunelu, još uvek „prigušeno svetlo, ali sa potencijalom da postane jako svetlo koje će obasjati put pred nama“.

Rad UPSS podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji“

1 komentar

  1. Mislim da bi baš gospodin Jovo Bakić bio osveženje na političkoj sceni opzicije kod nas.
    Britkog jezika kao sablja i bez dlake na njemu, ali i širokog uma, takav intelektualac nam je munjevito potreban za borbu protiv ovog jednoumlja i laži u Srbiji i zato bih njega predložio.

LEAVE A REPLY

Vaš komentar
Unesite Vaše ime ovde

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.