Sala MZ „Božidara Adžije“ bila je mala da primi sve zainteresovane. Učesnici tribine su bili: Jovan Jovanović, predsednik Centra za zaptitu potrošača Forum, Profir Živković, pravni savetnik Foruma, Zorica Miladinović, novinar lista Danas, i prof. dr Đokica Jovanović, predsednik Skupštine UPSS. Tribinu je vodio Saša Kostić, predsenik udruženja UPSS.

sl01
sl02
sl03
sl04
sl05

Uskoro, po obradi video materijala, objavićemo kompletan snimak tribine. Za sada prenosimo samo potresnu priču jedne naše sugrađanke.

Ono što je provejavalo tribinom je nezadovoljstvo građana. Predstavnici Centra za zaštitu potrošača „Forum“ naglasili su da se ovo dešava u Nišu i Aleksincu, da toga nema u Pirotu, Zaječari i drugim mestima.

Na tribini je doneta odluka da Centar za zaštitu potrošača, u saradnji sa oštećenim građanima, pokrene kolektivnu tužbu protivu EPS-a zbog nepoštovanja zakona.

Naglašeno je da radnici EPS-a skidaju brojila, pod izgovorom da je oštećena plomba, bez prisustva vlasnika brojila, bez dokaza da je struja neovlašćeno korišćena i bez zapisnika o oduzetom brojilu. Kako je EPS dužan da proverava tehničku ispravnost brojila bar jednom u 12 godina i kako je u 90% slučajeva „skinuta plomba“ baš sa brojila koja nisu 12 godina baždarena, osnovno se sumnja da EPS želi svoj trošak zamene brojila da prebaci na građane.

Takođe, uslovlavanjem ponovnog priključenja naplatom zastarelog duga sa kamatom pbračunatom konfornom metodom, koju je Ustavni Sud Srbije proglasio neustavnom, EPS krši niz zakona.
Zaključke sa tribine možete preuzeti ovde.

1 komentar

LEAVE A REPLY

Vaš komentar
Unesite Vaše ime ovde

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.