Niški aerodrom mora da ne bude niški da bi sve procvetalo. Onda bi Vlada uložila milijarde evra u Niš! Dotle „ništa“.

Najveći zagovornici je uigrani četverac: Vučić, Mihajlović, Bulatović i Perišić. Ovo nije njihovo prvo prevođenje žednih Nišlija preko vode. Već su odigrali u tom sastavu igru zvanu „Reorganizacija EPS“.

Tada je Niš ostao bez EPS Jugoistoka. Reorganizacija EPS je počela u sastavu:

A. Vučić, predsednik Vlade,
Z. Mihajlović, ministarka energetike,
D. Bulatović, direktor EPS Jugoistok i
Z. Perišić, gradonačelnik Niša.

Prethodni direktor EPS Jugoistoka Igor Novaković je povodom reorganizacije EPS i gašenja rekao:

„Trenutno smo najstabilniji privredni subjekat i jedino zdravo tkivo u ovom delu Srbije. Samo budžet grada Niša punimo godišnje sa 500 miliona dinara. Sve će to nestati ukoliko se prihvati plan EPS jer će se porezom od transakcija puniti budžet Beograda. Nisam spreman da prihvatim takvu odgovornost“.

I? Nema ga, smenjen je. U igru je, sa rezervne klupe, utrčao čovek za sve podoban, Darko Bulatović. Njemu to nije bio problem, „šta ima veze gde je sedište EPS?“!?!

Za to vreme je u Vojvodini ustalo sve što je moglo u odbranu svojih prava, kada je slična igra pokušana tamo. Tamo nije bilo „pete kolone“ ni „intelektualaca“ kojima je svejedno gde je EPS. Čanak piše pismo Vučiću, a ovaj ga ekspresno otvara i čita. Sedište EPS Distribucije je instalirano, dakle, u Novom Sadu. Šta ima veze što su sve hidrocentrale južno od Beograda?

Dotle naši Zoran & Darko ni razglednicu da napišu. Ni dopisnicu da pošalju. Nije imao ko da lizne markicu?

Sada, u igri oko aerodroma, sastav je sledeći:

A. Vučić, predsednik države i svega ostalog,
Z. Mihajlović, ministarka saobraćaja,
D. Bulatović, gradonačelnik i
Z. Perišić, predsednik odborničke grupe SNS u Skupštini grada.

Ekipa ista samo malo promenjene fotelje. I cilj je isti, šta ima veze čiji je aerodrom?

Ko će sada da piše pismo predsedniku? Hoće li ga ovaj pročitati?

Vratimo se na Igora Novakovića i njegove reči po smeni:

„Izdaja je veće zlo od ekstremizma. Izdajnici se pamte: kćer kralja Lira, Danteovi najniži krugovi pakla su rezervisani za izdajnike. Juda je i danas sinonim za izdaju i bio je izložen najgorim mukama. O kvislinzima da ne pričam. Šta su izdali poltroni sa početka priče? Kad pomislim na SPS, izdali su slobodu, ravnopravnost, socijalnu pravdu, jednakost, zbog izvršnih funkcija, zbog njih nekoliko. Izdali smo ideologiju. Izdali smo i Grad Niš popuštajući pred pritiskom Beograda. Izdali smo svoje sugrađane“.

Hoće li odbornici Skupštine grada Niša imati bar malo dostojanstva?

1 komentar

  1. Poštovanje i podrška za sve što radite!
    Podrška i da nasim aerodromom upravlja grad. Nažalost, cela vladajuća struktura i grada i drzave predstavlja daleko drugačije moralne, intelektualne pa i osnovne životne vrednosti od onoga ko smo mi zapravo, kako smo odgajani i gde želimo da budemo.
    Sa izjavom koju ste citirali na kraju teksta se u potpunosti slažem, međutim ta „ljudska gromada“ se koliko ja znam, ni danas nije odrekla blagodeti politike i svega što ona nosi. S’toga, svrstava ga u grupu ljudi koju sam pomenuo u prvom delu teksta i diskredituje da i ono ispravno što kaže podržimo.
    Verujem da ćemo se kao narod probuditi i uspeti da vratimo dostojanstvo i kvalitet života kakva zaslužuje jedan od najsatrijih naroda u srcu Evrope.

LEAVE A REPLY

Vaš komentar
Unesite Vaše ime ovde

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.