Kao i svi junaci koji nikom ponikoše tako i v. d. direktora toplane. Skupio hrabrost da izađe na NTV! Ali bez sagovornika sa drugačijim stavovima koji bi sedeo nasuprot njemu, bez prava gledalaca da se uključe u program i sa, sebi uzurpiranim, pravom da ne odgovori na neugodno pitanje. Pa, kako je bilo Nišlije, šta kažete?

Plate im male, napravili ogromne uštede, cene grejanja u Nišu su manje nego igde… Ma milina.

„Kako su računi ovoliko visoki kada su računi Jugorosgaza veći, u odnosu na decembar prošle godine, za 15%?“ pita znatiželjni voditelj.

Ne, oni ne računaju tako, oni računaju po potrošnji!!! GENIJE, ČUDO MEĐU NIŠLIJAMA. Modernizovao čovek toplanu, sa manje gasa pravi veću toplotu! Pa ako je Genije to uspeo, kako računi onda nisu kao prošlogodišnji? ODAKLE SE STVORILA TA POTROŠNJA AKO JE NE PRATI NABAVKA GASA? Imaju sopstvenu proizvodnju gasa. Radna obaveza svih zaposlenih – gust pasulj za ručak dva puta nedeljno? KAKO JE, PRI USVAJANJU CENE ZA OVU GODINU, STEPEN KORISNOSTI „SMANJEN?“. GENIJE – SA MANJOM KOLIČINOM GASA I VEĆIM GUBICIMA PROIZVEO VIŠE ENERGIJE, TJ. TOPLOTE!!! ILI LAŽE?

Pri tome se pozvao na Zakon o energetici! ČUJ, ON I ZAKON!?! Molimo GENIJA da nam dostavi koje članove zakona o energetici priznaje a koje ne, da prosledimo Skupštini Republike Srbije na usvajanje.

       U njegovoj zgradi je sada specifična potrošnja mnogo mala – svi kupili komplet novi tišleraj. ILI RADNICI TOPLANE TAMO NISU SMELI DA ODVRNU PROTOK KAO DRUGIM POTROŠAČIMA?

Kako to da je prevoz mazuta bio 1,65 din/kg do Vaše prve nabavke, septembra je bio 2,35 din/kg? Tender bio brale, promenjen je stari prevoznik, nije mogao više da garantuje isporuku! NA TENDERU SE JAVIO SAMO JEDAN!!! POŠTENA KONURENCIJA. JEDAN PROTIV SEBE.

Tender bio brale, promenjen je stari prevoznik, nije mogao više da garantuje isporuku! NA TENDERU SE JAVIO SAMO JEDAN!!!

Prvo, novi prevoznik je u poslu od decembra i njegova cena je 1,80 din/kg. U septembru je on ugovorio cenu prevoza od 2,34 din/kg. Oktobra i novembra, pošto je uhvaćen na delu i dat prigovor od strane građana, cena je opet bila 1,65 dinara/kg! OMASTI LI BRKE GENIJE? U istom mesecu za Studentski centar je cena mazuta sa prevozom bila manja za 5 dinara po kg! Uporedite toplanu na Mašinskom fakultetu i Gradsku toplanu! ŠTO VEĆA KOLIČINA TO VEĆA JEDINIČNA CENA, NOVI TRŽIŠNI PRINCIPI? Malo li je, 5 dinara po kilogramu, a količina milionska?

Reče direktor u vede stanju da je u Beogradu pokušao da romori nešto o Jugorosgazu. Rekli mu: „Ćut! Međudržavni ugovor!“ I on se odma’ ućutao. Niko nadležan da pita: Kakav je to „međudržavni ugovor“? Zašto na štetu građana Srbije južno od Pojata? Zašto niko ne sme ni da pita, a kamoli da pokrene zakonski postupak za suspenziju štetnog ugovora? ZAŠTO ZA SVE NIŠKE BURGERMAJSTERE, NJIHOVE AĐUTANTE, NJIHOVE INTIMUSE I NJIHOVU SLUŽINČAD VAŽI KOMANDA: ĆUT! O JUGOROSGAZU, ĆUT!

TAMO MIRAN KO BUBICA A OVDE? SILA!

Šta bi sa toplanom Jug? Reče ovaj genije da rekonstrukcija nije bila ni potrebna. Pomenuo je četiri milona evra kredita. Ulupani milioni deviza – niko od „časnih“ gradskih buljubaša da ponudi objašnjenje. I ovde važi komanda: Ćut! O havariji prvi javio UPSS. Lavinu psovki i uvreda je izbljuvala gradska vlast na UPSS. Dok nije, sa nadležnog mesta, rečeno da se radi o havariji. Kakva je bila reakcija vlasti? Umesto da objasne o čemu se radi, zašto su ulupani milioni evra, navrat-nanos su suspendovali institut prazne stolice u NO toplane. Jer, zahvaljujući hrabroj predstavnici UPSS-a, koja je sedela u toj stolici, je obelodanjena afera „toplana Jug“. Kaže direktor-genije da UPSS nije legitiman!?! Ej, pa ovaj koristi reči čije značenje uopšte ne zna. Cvrcštangla. ’Oće da opseni prostotu svojim „obrazovanjem“ i „elokvencijom“. Javno ga pozivamo da dođe u podrumče UPSS-a na besplatnu obuku o osnovnim značenjima bar nekih političkih termina. Onoliko koliko može da shvati – nećemo da ga teramo da uči preko toga. Ako neće da dođe da uči, bolje je da ućuti – da mu se ne smeju razumni ljudi.

Burleski ovde nije kraj. Kaže ovaj vede da su mlađi zaposleni u režiji, a da su stariji radnici. Pa što toplana nije, kao svaka ozbiljna firma, stipendirala školovanje potrebnog tehničkog osoblja? Ne može. Pare mora da se daju za petogodišnje jubilarne nagrade. Jubilarne nagrade su u iznosu od dve do pet plata toplanskog (daleko iznad republičkog) proseka. Dakle, jubilarne nagrade plaća niška sitorinja raja kljukanim toplancima. Naročito onim besposlenim u režiji. Kaže ovaj rudiment direktorski da to tako mora. Sklopili ugovor sa sindikatom. Pobuniće se mučeni toplanci bez jubilarnih nagrada na pet godina. I on među njima, dakako. A što vrište, od toplanaca-jubilaraca, opljačkane Nišlije, ovoga pametnjakovića ič nije briga. E, zato nema proizvodnih radnika u toplani. Zato Nišlije plaćaju bezumni harač toplani. Važno da je sve po onim zakonskim odredbama koje toplanci i fantomska Udruga srpskih toplana priznaju. Ima i onih zakonskih odredbi koje je ova vesela družina izvolela staviti van snage. Jači su i od države i od zakona.

Ima još mnogo, ali neizdrživu mučninu izaziva ovo naše dvogodišnje raskrinkavanje busije na krivini sačekuši u nišliskoj ulici Blagoje Parović.

 

POZIVAMO GRAĐANE DA IZAĐU NA PROTEST U PONEDELJAK (30. JANUAR 2017) U 17:00 ČASOVA ISPRED TOPLANE.

AKO NAS NE BUDE NA ULICI. AKO PREKO INTERNETA, U KOMŠILUKU, PRED PORODICOM… IZIGRAVAMO JUNAKE, A NA DELU, TAKO GDE TREBA, BUDEMO KUKAVICE – ZA BOLJE I NISMO.

NE DOZVOLIMO DA NAS, KADA DOĐE VREME ZATO, NAŠA DECA PITAJU ZAŠTO SMO ĆUTALI ONDA KADA SE ĆUTATI NIJE SMELO.

NE DOZVOLIMO DA NAS, KADA DOĐE VREME ZA TO, NAŠA DECA PITAJU ZAŠTO SMO ĆUTALI ONDA KADA SE ĆUTATI NIJE SMELO.

NAGRADA ZA ONOG KO NAĐE FIRMU U KOJOJ JE GENIJE BIO DIREKTOR A DA NIJE FINANSIJSKI PROPALA JOŠ ČEKA PRONALAZAČA.

LEAVE A REPLY

Vaš komentar
Unesite Vaše ime ovde

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.