Danas imamo potpunu nenormalnu situaciju. Imamo televizije sa nacionalnom pokrivenošću gde ni jedna nije nezavisna od vlasti.“, kaže Bakić.

Komentarišući izjavu vlasnika TV Pink da je sasvim legitimno da postoje mediji koji su „pro vladini“, Bakić je kazao da to jeste slučaj svuda u svetu, ali je razlika u tome da u drugim zemljama takvi mediji imaju i alternativu.

„Osim medija koji su bliski vlasti, u svetu postoje i oni mediji koji su bliski opoziciji. U Srbiji takvi mediji, a da imaju nacionalnu pokrivenost, ne postoje. Osim toga, postoje i sredstva masovnog opštenja koja nisu bliska ni vlastima ni opoziciji, takva u zemlji Srbiji apsolutno ne postoje. Željko Mitrović može da pravda svoju ulogu, ali njega pred javnošću Srbije ni Sava ni Dunav ne mogu oprati“, smatra Jovo Bakić.

Na pitanje da li je miting „Budućnost Srbije“, koji je održan 19. aprila u Beogradu, bio budućnost Srbije, Bakić je odgovorio:

„Ako je to bila budućnost Srbije, to znači da je nema“.

Komentarišući odluku Vlade Srbije da Francuskoj uputi finansijsku pomoć od milion evra za obnovu katedrale Notr Dam u Parizu, Bakić kaže da se kroz tu donaciju „iskupljuju gresi“ i da je totalno apsurdno da:

„Sirotinja sa periferije svetskog kapitalističkog sistema finansira bogataše u centru tog sistema“.

Rad UPSS podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji“

LEAVE A REPLY

Vaš komentar
Unesite Vaše ime ovde

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.