Posle informativnog razgovora u policiji na koji je pozvan i kome se odazvao, sociolog Jovo Bakić nastavio je da, kako kaže, obavlja svoju građansku dužnost. Bio je jedan od učesnika na tribini „Autoritarnost protiv demokratije“ koju je organizovao Lokalni front Kraljevo.

„To je obaveza koju imam kao univerzitetski nastavnik. Da govorim ono što mislim da se u društvu dešava. I ja od te obaveze ne smem da pobegnem pred samim sobom. Drugim rečima, strah od samoga sebe je mnogo jači od straha od bilo koga drugog“, kazao je Bakić u emisiji „GrađaNI“.

Bakić je objasnio i kako se njegovo ime našlo na sajtu nevladine organizacije „East- west bridge“ i kako je ova organizacija povezana sa Trilateralom, koja se smatra svetskom „vladom u senci“.

Kaže da je razgovor sa srpskim predsednikom Alekandrom Vučićem moguć, ali malo verovatan.

„Iskreno bih se radovao kada bi predsednik države prihvatio ponudu da sednemo i malo porazgovaramo o različitim problemima u društvu, politici…mislim da bi građanima Srbije bilo veoma interesantno“, rekao je profesor socologije beogradskog Filozofskog fakulteta.

LEAVE A REPLY

Vaš komentar
Unesite Vaše ime ovde

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.